Stadswandeling Delft

Delft, een charmante stad doordrenkt van rijke geschiedenis en culturele pracht, nodigt bezoekers uit om haar betoverende straten te verkennen via diverse stadswandelingroutes. Of je nu geïnteresseerd bent in historische monumenten, pittoreske grachten of bruisende marktplaatsen, Delft heeft voor ieder wat wils.

Een aanbevolen route begint bij de indrukwekkende Nieuwe Kerk, een gotisch meesterwerk dat de skyline domineert. Vanaf hier leidt de wandeling langs de Oude Kerk, een andere architectonische schat met zijn kenmerkende scheve toren. Verdiep je in de grafstenen van beroemde figuren als Vermeer, die in Delft zijn begraven.

Wandel langs de historische grachten, waarlangs schilderachtige huizen met trapgevels het water weerspiegelen. De Beestenmarkt, ooit een levendige marktplaats, biedt nu gezellige cafés en restaurants voor een ontspannen pauze. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Vermeer Centrum Delft, gewijd aan de beroemde schilder Johannes Vermeer.

Duik in de straten van de Oude Delft, omringd door statige herenhuizen en antiekwinkels. Ontdek de prachtige binnenplaats van het Prinsenhof, waar de geschiedenis van Willem van Oranje tot leven komt. Voor liefhebbers van moderne kunst is er het Museum Het Prinsenhof, dat een uitgebreide collectie presenteert.

Eindig de wandeling in het sfeervolle Marktplein, omringd door historische gebouwen en levendige kraampjes. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen en souvenirs kopen. Kortom, de stadswandelingroutes in Delft bieden een boeiende reis door het verleden en het heden van deze betoverende stad.


Geschiedenis boeken